Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det patienten som är ansvarslös?

Centerns agerande i landstinget förstärker bilden av ett parti i sönderfall, skriver Torbjörn Edlund, Gävle

Annons

Man kanske inte borde bli så förvånad när man läser Centerns landstingsgrupps svar till partikamraten Marina Alfredsson-Bror i GD den 5/2 om hur vården i Gävleborg fungerar.

Citat: ”Det avsnitt som påstår att det skickats hem personer utan att försöka hjälpa dem, trots att de har allvarliga och livshotande sjukdomar, är ett mycket allvarligt påstående. Anmälan om dylika missförhållanden måste göras till Patientnämnden. Att inte bidra till detta skulle vara helt ansvarslöst.”

Centerns representanter tycker tydligen att den som fått vänta i över ett dygn på akuten innan en läkare undersöker den strokedrabbade patienten är helt ansvarslös som inte anmäler?

Eller den patient som av akutläkaren får veta att hon ser så frisk ut att hon inte kan vara sjuk, men som några dagar senare kommer tillbaka till akuten och det visar sig att det gått hål på tjocktarmen?

Eller den som blev hemskickad med en 15 cm tumör i huvudet och ligger nu döende?

Vem är det som handlar oansvarigt, patienten eller vårdapparaten?

I meningen efter skriver Centerns landstingsledamöter: ”Som det gröna, varma, öppna partiet så är vi helt säker på att synpunkter välkomnas till såväl vår distriktsstyrelse, landstingsgrupp som till kretsstyrelsen i Gävle.”

Först anklagar man felbehandlade patienter för att vara ”helt ansvarslösa” och i meningen efter påstår man sig vara ”gröna, varma, öppna”. Sånt får mig att må illa!

De tre fallen handlar om personer som jag känner. Ingen av dem vill anmäla för att de tror att de riskerar att få ännu sämre behandling i fortsättningen eller för att de inte orkar.

Centerpartiets agerande i Landstinget Gävleborg förstärker bilden av ett parti i sönderfall.

Torbjörn Edlund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons