Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslinjen mot barnfattigdomen

Annons

Gävles socialdemokrater har gett få konkreta besked om hur barnfattigdomen ska bekämpas, skriver Anders Jansson, M

Kampen mot barnfattigdomen är en mycket viktig fråga för Moderaterna. Vi har en ambition att fortsätta bygga ett Sverige som håller samman och där alla barn kan känna sig trygga.

Den viktigaste åtgärden för att minska barnfattigdomen är en politik som ger föräldrar möjlighet till jobb och egen lön. Av de ungefär 300 000 barn som lever i familjer med lägst standard har ungefär hälften arbetslösa föräldrar.

Fatima är en tvåbarnsmor i Bomhus som har varit arbetslös under lång tid. Hon och hennes barn har levt under mycket små omständigheter. Kläder och leksaker köps i secondhandbutiken Myrorna. Mycket extraprismat har det blivit, men inga semesterresor.

Trots att vi gått igenom en djup finanskris är Fatima en av de 239 000 personer som har fått ett arbete sedan mars 2006.

Fatima fick ett riktigt och viktigt jobb som städerska i ett städföretag.

Hon har också fått sänkt skatt genom jobbskatteavdraget, höjt flerbarnstillägget i barnbidraget och bostadsbidraget för barnfamiljer. Fatima och hennes barn har fått det bättre, inte fett men de klarar sig själva.

Gävles socialdemokrater har gett få konkreta besked om hur barnfattigdomen ska bekämpas. De prioriterar som vanligt bidrag i stället för jobb. De vill fördubbla arbetsgivaravgiften för unga. De säger de nej till sänkt restaurangmoms. De säger nej till skattesänkningar för Fatima. Dessutom vill de avskaffa RUT, som gör att Fatima kanske mister jobbet.

De säger jobb men menar bidrag. Vi säger jobb och menar jobb.

Anders Jansson

Moderaterna, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons