Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevara Klockgjutarparken!

Annons

På söndag mellan klockan 15 och 17 bjuder vi närboende in till parksöndag i Klockgjutarparken, på Söder vid Timmermansgatan.

Vi kämpar fortfarande mot kommunalrådet Per Johansson, S, Skanska och de starka krafter som redan mer eller mindre bokat in sig i höghusen. Låt oss känna stolthet över Gävle som en blomstrande parkstad i stället för att bygga sönder stadens parker. Det saknas inte mark för nybyggnation utan att förstöra parker.

Våra grönområden är viktiga för vårt välbefinnande och för Gävles attraktionskraft. Bygg därför inte sönder Klockgjutarparken. Parken med äldre träd, gräsytor och lekytor är viktig ur rekreationssyfte med boule och picknick, som lekområde och som grön lunga.

Västerpartiet tillsammans med moderater och gråsossarna vill här för äldre, relativt köpstarka personer bygga två sjuvåningshus. Då är kommunen också beredd att högprioritera den lilla park som blir kvar genom exempelvis att rusta upp lekplatsen.

För vem upprustar man lekplatsen? Är inte lekplatsen och parken värd att för oss närboende rustas även utan dessa höghus? Eller är sjuvåningshusen för dessa äldre personer en förutsättning för att kommunen ska rusta lekplatsen?

Mer trafik på en trängre gata. Inga fler parkeringsplatser trots fler boenden. Två höghus bredvid nuvarande höghus bildar en mur mot solen i den lilla kvarvarande parken.

Argumenten mot byggandet finns. Alternativa centrala platser för byggnation saknas inte. Det är vår åsikt. Kom och skapa dig en egen åsikt om framtiden för denna del av Gävle. Välkommen i morgon!

Kenth Lövgren, FP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons