Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns förtjänst att landstinget är bättre

Annons

Det går att äta en elefant om man tar små tuggor, skriver Kenneth Nilshem

Landstinget Gävleborg är starkt på väg åt rätt håll. Centerpartiet kan se tillbaka på två års förbättringsarbete på många sätt. Dag för dag, steg för steg görs förändringar i verksamheten som ger förbättringar för våra medborgare, patienter, skattebetalare, barn och gamla, kvinnor och män.

Att ta förändringsarbetet i små delar och steg är ett framgångskoncept. Det går ju att äta en elefant om man tar små tuggor.

Centerpartiets ledord för verksamheten, för sjukvården i första hand, är ofta och nära, sällan och samlat. För ett decentralistiskt parti med den enskilda människans intressen i centrum är detta en självklarhet.

Förbättringsarbetet i Landstinget Gävleborg uppmärksammas nu även av media. Vi kan läsa om bättre vård för pacemaker-patienter och reumatiker, bättre planering som lett till att fler patienter blivit opererade. På två år har antalet utförda operationer ökat med 20 procent, och vi är inte längre ett av landstingen med de längsta vårdköerna.

Årsredovisningen i övrigt visar på ytterligare exempel där Centerpartiet går in och gör skillnad – vårdvalsreformen, där vi nu har 30 procent av befolkningen registrerade hos privata vårdgivare, en målsättning som vi i Centerpartiet satte upp som rimlig och nåbar. Ett annat exempel är upphandlingen av Bollnäs sjukhus, som tyvärr dragit ut på tiden att få i annan driftform.

Dessa saker visar på att Centerpartiets politik för mångfald i utförandet har slagit igenom, och det utan att vi ger avkall på tillgänglighet och kvalitet.

Kenneth Nilshem

Gruppledare, C

Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons