Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dysfunktionell fredspristagare

Andreas Obenius, Miljöpartiet i Gävle, vill döpa EU till UE, Utvecklingsstörda Europaunionen

Annons

Billerud får köpa Korsnäs. Men EU-kommissionens villkor är att en pappersmaskin på Korsnäs säljs. Och 60 människor för sparken igen och igen. Vänd upp och ner på allt och fundera varför vi är med i EU överhuvudtaget.

Än en gång visar UE sin sjuka dysfunktionella sida. Gurkor får inte vara böjda för mycket.

Vid tullgränsen i Norge stod man och mätte storleken på jordgubbar för att de skulle UE-godkännas som jordgubbar. Katter fick i vara i ladugården. Vi högg ner 800 hektar äppelträd för att få vara med i UE. Livsmedelsverket var tvunget att tillåta 80 konstiga ämnen som tidigare hade varit förbjudna för att de var farliga.

Spanien hade en överproduktion på apelsiner och ville skänka dem till fattigare länder, nä de fick de inte sa UE alla hundratals ton måste slängas på soptippen…

Nästan 1000 svenska bönder per år har konkursat de senaste 20 åren. Otroligt många komplicerade papper att fylla i, man måste ha advokatkompetens för att fylla i dem, och UE-inspektioner till förbannelse. Så bönderna har nu blivit uppköpta av stora bolag som har jurister och advokater som fyller i alla papper och får miljoner ´av UE i jordbruksstöd mm.

Är detta vad vi ville när vi blev ilurade att gå med i unionen…

Fast folket egentligen röstade nej första gången.

En massiv lobbyreklam startades med 100 miljoner i stöd för att övertyga folket att rösta med i UE. "Det är ju så bra", ropade borgaralliansen och sossar.

Tja, arbetslösheent stiger och klasskillnaderna ökar, rasism frodas i fattigdomens och fördomarnas kölvatten. Makten har koncentrerats till en liten grupp i Bryssel som egentligen bara springer de stora multinationella bolagens ärenden…

Dags att ha en ny folkomröstning kanske.

Andreas Obenius

Miljöpartiet, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons