Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faxander har rätt

Sandviks nya strategi är närmast en revolution för koncernen och en absolut nödvändighet för fortsatt utveckling och tillväxt, skriver Per-Erik Wedin, Sandviken.

Annons

Olof Faxander har fått utstå hård kritik för sitt sätt att leda Sandvik-koncernen – inte minst från tidigare koncernchefer. Det kan dock konstateras att Faxander har vågat fatta beslut som ingen annan koncernchef har mäktat med.

Sandvik har de senaste decennierna blivit en i hög grad komplicerad och därtill kostsam organisation. De olika affärsområdena har enligt min uppfattning utvecklat alltför självständiga roller, och kan dra åt olika håll – även inom områden som bör vara koncerngemensamma.

Det har inte alltid framgått varför det över huvud taget finns ett koncernbolag. Själva poängen med ett sådant moderbolag borde ju vara att hålla ihop de ingående delarna och skapa förutsättningar för att helheten ska gynnas. Det sagda är självklart för de flesta koncerner, men har alltså inte varit särskilt prioriterat inom Sandvik.

Man kan säga att tidigare koncernledningar helt enkelt inte har rått på de starka affärsområdes- och bolagsledningarna. Nämnda kultur har delvis förhindrat helhetstänkande och viktiga synergier. Det är självklart så att produktionsnära frågor ska hanteras lokalt, men det finns ett flertal områden som måste hanteras övergripande – och framförallt likartat – inom koncernen. Exempel på sådana områden är ekonomi, juridik, IT, inköp och inte minst HR.

Ett annat problem är den informalitet som inte sällan präglar verksamheten. Det har historiskt varit ovanligt att fastställa ansvarsområden inom koncernen. Det kan få till följd att ärenden vandrar långt upp i hierarkin, vilket inverkar hämmande på såväl medarbetarna som organisationen.

Den nya koncernledningens strategi bär namnet One Sandvik och innehåller riktlinjer som kommer att hålla ihop Sandvik på ett helt annat sätt i framtiden. Strategin är närmast en revolution för koncernen, och en absolut nödvändighet för fortsatt utveckling och tillväxt.

Flytten av huvudkontoret är väl det beslut som har uppmärksammats mest och har därtill vållat rena folkstormen, men det har dessvärre inte framgått i media att beslutet avser de globala ledningsfunktionerna.

Hela Sverige-ledningen är fortfarande lokaliserad nära skorstenarna i Sandviken och det torde så förbli, men en person med globala frågor på sin agenda kan givetvis vara placerad var som helst i världen.

Faxander har helt rätt i sin ambition att Sandvik även i praktiken måste tänka och verka globalt med allt vad det innebär.

Per-Erik Wedin

Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons