Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktigheter om dagkirurgin

En politisk debatt ska vara saklig och ärlig. Carl-Evert Ohlson, C, har haft en debatt med oppositionspolitiker i Sandviken om nedläggningen av dagkirurgin där han har framfört en rad felaktiga uppgifter.

Annons

För att förtydliga och sansa debatten har vi från Samverkan Gävleborg (M, FP, SVP, KD) svarat på hans artikel med vissa tillrättalägganden.

Trots detta fortsätter Ohlson att snärja in sig i en argumentation som bygger på felaktigheter eller på missförstånd från hans sida, eller är det endast desperata försök att rädda sitt ansikte i denna infekterade fråga.

Carl-Ewert Ohlson har tidigare påstått att Socialstyrelsen kräver flytt av dagkirurgin till Gävle, vilket inte är sant. Det finns inga direktiv från Socialstyrelsen som tvingar landstinget att flytta denna verksamhet, vilket även Olsson har fått förtydligat på landstingsstyrelsen.

Han har även påstått att förslaget kommer från personalen vilket vi vet inte heller stämmer, däremot har några personer ur personalgruppen på slutet ingått i en arbetsgrupp som har arbetat med förslaget. Men att påstå att förslaget kommer från dem är missvisande och stämmer inte överens med verkligheten, vilket även Carl-Evert Ohlson bör inse.

Nedläggningen har även motiverats med att operationer ska flyttas till Bollnäs. Men i den senaste debattartikeln från Carl-Evert så skriver han att vissa operationer ska göras på våra vårdcentraler istället vilket låter högst märkligt. Att flytta ingrepp som kräver narkos till hälsocentralerna är varken önskvärt eller patientsäkert. Så detta påstående från Carl-Evert stämmer inte heller.

Vi ser fram emot en debatt i landstingsfullmäktige i februari men vi hoppas att såväl Carl-Evert som övriga företrädare för den socialdemokratiska landstingsledningen kommer med sakliga och korrekta argument och inte fortsätter med sina oärliga debattmetoder som vi hittills sett i denna fråga.

Patrik Stenvard (M)

Agneta Wagner (M)

Carina Östansjö (FP)

Stig Zettlin (SVP)

Ingemar Kalén (KD)

Oppositionsråd Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons