Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta tillbaka turistbyrån till centrum

Alla skäl talar för att vi måste tänka om och flytta tillbaka turistbyrån till Stadshuset, skriver Helene Åkerlind, L.

Annons
Alla skäl talar för att vi måste tänka om och flytta tillbaka turistbyrån till Stadshuset, skriver Helene Åkerlind om turistbyrån.Arkivbild: Katarina Strömgren

De senaste veckorna har jag vid ett flertal tillfällen mött turister som varit vilsna och inte hittat till vår utlokaliserade turistbyrå. Varje lördag, då vi politiska partier står vid Rådhustorget, har jag fått agera turistbyrå. Många turister och Gävlebor letar sig in till Stadshusets reception i tron att turistbyrån fortfarande finns i dessa lokaler.

Alla skäl talar för att vi måste tänka om och flytta tillbaka turistbyrån till Stadshuset. Den tidigare tanken om att samlokalisera kundtjänst och turistbyrån – och därmed öka öppettiderna och samutnyttja personal – var och är god. Projektet kostade nio miljoner, och lokalerna invigdes 2015. Det är inte ekonomiskt försvarbart att ytterligare resurser ska satsas för att bygga om en annan kommunal fastighet till turistbyrå.

Med en turistbyrå i Stadshuset har mottagandet av våra besökare, både gäster och Gävlebor, varit otroligt välkomnande. Vi har i Stadshuset kunnat erbjuda information om Gävle, möjlighet att köpa souvenirer liksom biljetter till olika föreställningar. Det har utvecklats till ett riktigt medborgarkontor, ett ställe dit man gärna går för att få hjälp men också ta en kopp kaffe, använda lånedatorerna och läsa tidningen.

För våra företagare i centrum är det också viktigt att turistbyrån ligger i city. En placering på Drottninggatan ökar attraktionsvärdet och stärker platsen för de företagare som finns längsmed och i närheten av det stråket. Den kommande ombyggnaden och rusten av Drottninggatan kan då stå som symbol för Gävles ambitioner, vad gäller satsning på turistnäringen.

För att förbättra turistinformationen i hela kommunen behöver vi bland annat uppdatera, modernisera och komplettera våra informationstavlor.

Du som delar min uppfattning, ge Liberalerna ditt stöd! Så flyttar vi den 10 september tillbaka turistbyrån till Stadshuset.

Helene Åkerlind, L

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons