Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiets populism utvecklar inte vården

Om Folkpartiet menar allvar med engagemanget för vård i livets slutskede är det dags att ta ansvar, skriver Hannah-Karin Linck, C.

Annons

Det är bra att Folkpartiet engagerar sig politiskt. Och även vill göra det i frågor runt vård i livets slutskede. Det har nu figurerat två insändare signerade Carina Östansjö, FP, kring vad som sker inom området hospicevård. En fråga som från landstingets sida förs i landstingsstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott. Helt transparant mot landstingsstyrelsen. På likartat sätt diskuteras förutsättningarna mellan kommunerna och landstinget i en politisk styrgrupp.

Tydligen skiljer vi oss i synen på samverkan och samarbete. För mig handlar det om att de berörda parterna ska vara med – på riktigt. Carina antyder att det endast är landstinget självt som ska bestämma! Vård i livets slutskede är för mig en oerhört viktig fråga och behöver en seriös behandling .

Det är med mycket stort intresse som jag kommer att följa Folkpartiet i de kommuner där de ingår i majoritet. Följa dem och deras engagemang för att tillskapa ett hospice i Gävle!

Menar Folkpartiet allvar bör de nu komma upp på banan och ta ansvar. Att enbart skriva olika former av populistiska insändare utvecklar inte vården.

Hannah-Karin Linck

Landstingsråd, C

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons