Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frestadius slår in öppna kyrkdörrar

Svenska kyrkan skall fortsätta att vara Kyrka, inte en stödtrupp till S, skriver Curt Forsbring, M

Annons

De värderingar som Marie Frestadius, kyrkopolitiker från Kungsgården, gör anspråk på att vara exklusiva för socialdemokraterna, står i själva verket också för de borgerliga nomineringsgrupperna, ja, praktiskt taget för alla utom möjligen för Sverigedemokraterna. Frestadius slår därmed in öppna dörrar.

Ett enkelt negationsprov tydliggör det. Vem/vilka vill inte stå för jämställdhet och alla människors lika värde? Vem/vilka vill inte att Svenska kyrkan skall vara en för alla öppen folklig kyrka? Vem/vilka vill inte arbeta för en aktiv diakoni, barn-och ungdomsverksamhet, miljöpolitik, ekumenik och religionsdialog etcetera?

Frestadius kopplar helt självsvåldigt och utan grund ihop de borgerliga nomineringsgrupperna med Sverigedemokraterna för att på så sätt populistiskt misstänkliggöra de borgerliga.

Den enda men avgörande skillnaden mellan socialdemokraterna och de borgerliga, som kan spåras i insändaren, är att kyrkan mår bäst av att anpassa sig efter socialdemokratin, medan de borgerliga anser att kyrkan har ett annat huvudbudskap.

Däri har Frestadius alldeles rätt. Kyrkan skall förkunna evangelium, det vill säga existensen och kraften hos en kärleksfull Gud, uppenbarad i Jesus Kristus, människor till tröst och upprättelse för de svaga och förbisedda.

Svenska kyrkan skall fortsätta att vara ett fritt evangeliskt trossamfund, fortsätta att vara Kyrka, inte stödtrupper till det socialdemokratiska partiet.

Curt Forsbring

Förtroendevald i Svenska kyrkan i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons