Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle bäst för patienterna

Politiker och ledande tjänstemän inte förmår att förklara hela problematiken för oss väljare, skriver Torbjörn Edlund, apropå debatten om dagkirurgin i Sandviken.

Annons

Man måste fråga sig om dagkirurgin är till för att ge arbetstillfällen i Sandviken eller om den är till för patienterna. Självklart skall hänsyn även tas till personalen, men det är väl ändå patientens bästa som står i fokus???

Om man ser till patienternas bästa så borde det vara självklart att dagkirurgin flyttas till Gävle Sjukhus, där det finns bättre resurser om det tillstöter komplikationer. Dessutom måste chefsläkaren, enligt uppgifter från initierad källa, också åka till Sandviken för att övervaka vissa operationer.

Det händer även att operationer avbryts för att personalen i Sandviken anser att operationen måste göras i Gävle. Ett trauma för patienten, som dels får åtgärden försenad och dels får göra om hela processen med tvättning och andra förberedelser.

Om lokalerna i Sandviken dessutom inte är tidsenliga så borde valet vara enkelt.

I Gävle bor 95 000 människor av cirka 150 000 som bor i Gästrikland, som till ytan är mindre än Ljusdals kommun!

Det är lika illa i Hälsingland, där det inte finns underlag till den vård som erbjuds!

Grundproblemet är dock att politiker och ledande tjänstemän inte förmår att förklara hela problematiken för oss väljare. Enligt Centerns Carl-Ewert Ohlsson, som deltagit i debatten, finns det tio olika anledningar för flytten till Gävle. Märkligt att dessa undanhålls oss väljare i stället för att öppet redovisas och motiveras.

För mig som Gästrikebo (Gästring) är valet enkelt: dagkirurgin bör flyttas till Gävle!

Torbjörn Edlund

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons