Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborg kan ha ännu bättre rehab

Vi är glada att läkare och vårdchefer som jobbar med rehabilitering har uppmärksammat NHR:s undersökning av rehabiliteringen i Gävleborg.

Annons

Vi har inte kritiserat landstinget för att inte erbjuda någon rehabilitering eller för att den som erbjuds skulle vara av otillfredsställande kvalitet. Faktum är att vi har berömt Gävleborg för att de till och med lämnar ut statistisk vilket är allt för ovanligt.

Vår springande punkt är att Gävleborgs medborgare med neurologiska skador och sjukdomar inte erbjuds rehabilitering i andra landstings regi eller utomlands.

Det vi erbjuds i artikeln från Landstinget Gävleborg är en beskrivning om varför det ser ut som det gör: landstinget har helt enkelt beslutat att inte erbjuda sina medborgare vård i andra landsting eller utomlands.

Denna typ av rehabilitering erbjuds dock i betydligt större landsting, vilket om något skulle kunna erbjuda den bredd på rehabiliteringen som efterfrågas.

Nu kanske Gävleborg klarar att ge den bästa möjliga rehabiliteringen, vilket stora landsting så som Stockholms län inte anser sig kunna. Däri ligger vår kritik. Den kvarstår.

Nu ser vi fram emot att få svar från den politiska ledningen snarare än de läkare och enskilda vårdchefer som gör sitt allra bästa efter de förutsättningar som de har fått.

Kathleen Bengtsson-Hayward

Förbundsordförande

Neurologiskt Handikappades Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons