Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborg ska vara stolt över industrin

Vi förtjänar en statsminister som förstår och värnar om industrin, skriver Patrik Lundqvist, IF Metall Västra Gästrikland

Annons

Sverige och kanske framför allt Gävleborg har en stor del tung industri, med mycket export till utlandet. Vi är många som är väldigt stolta över vad vi gör och det faktum att vi hela tiden producerar mer och bättre varor. Effektiviteten går hela tiden mot nya höjder, även i kristider.

Visst, några dalar finns det ju, men även toppar, men i det stora hela så går det åt rätt håll.

Tyvärr så hänger inte investeringarna med, trots högre effektivitet så investeras det inte i motsvarande grad. Vilket borde vara naturligt, framför allt med tanke på att vi vet att krisen kommer gå över, och då bör investeringarna redan vara gjorda och industrin vara rustad för den högkonjunktur som kommer.

Reinfeldt gav oss en förklaring till det i sitt tal i Davos. Han ser svensk industri som praktiskt taget död. Det är den signal han skickar till omvärlden.

Varför skulle någon investera i ett land där självaste statsministern inte tror på företagen i landet? Han om någon borde ju stå upp för och lovorda det stora delar av Sveriges befolkning lever av, och en av de största källorna till inkomster för landet. Men inte, i stället dödförklarar han den.

Är det vad regeringen vill? Ta död på svensk industri?

Sverige, och svenska industriarbetare förtjänar bättre än att dödförklaras. Vi förtjänar en statsminister som förstår och värnar om industrin.

Vi förtjänar en bättre energipolitik, som syftar till att förse svensk industri och svenska hushåll med billig miljövänlig energi.

Vi behöver en regering som satsar på forskning och utveckling inom de områden vi är duktiga på, en regering som ger företagen incitament till att satsa på utveckling i Sverige istället för att föra ut vinster ur landet.

Vi förtjänar en regering som satsar på att utveckla de duktiga svenska industriarbetarna, och som motiverar till att vi hela tiden utvecklas och blir bättre istället för att sikta på att sänka våra löner.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons