Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge läkerolarbetarna i Gävle avgångsvederlag

Genom enighet kan ni göra nedläggningen till en dyr affär för Cloetta, skriver företrädare för Socialisterna.

Annons

Cloetta har beslutat att under 2014 lägga ned sin fabrik i Gävle. Man kommer också lägga ner fabriker i Allingsås och finska Aura. Produktionen skall flyttas till Slovakien. I ett slag kommer 150 människor berövas sin försörjning i Gävle, med de andra fabrikerna inräknade uppgår siffran till runt 345 arbetare.

Socialisterna vill med detta uttalande inte bara uttala vårt stöd för arbetarna på fabriken och deras familjer. Vi uppmanar även till kamp för avgångsvederlag vid stängningen, som kan göra det hela lite mindre jävligt.

I Sverige har arbetare som förlora jobbet inget annat än a-kassa att leva på, en inkomstförsäkring som idag mest liknar ett socialbidrag.

Läkerolfabriken i Gävle har under flera år ökat sin vinst genom att effektivisera verksamheten vilket lett till att Cloettakoncernen har fått stora vinster. Att därmed kräva och slåss för avgångsvederlag är inget annat än rimligt!

Att företaget dessutom väljer att agera provokativt och attackera arbetarnas föreningsrätt genom att utestänga verkstadsklubbens ordförande Wellington Ikuobase är inget annat än ett bevis på det förakt för arbetare dessa människor hyser.

Arbetarna valde när detta skedde att besvara provokationerna föredömligt genom arbetsnedläggelse, något som de kommer ha nytta av under hela stängningsprocessens gång.

Läkerolarbetare, håll ihop på golvet, låt er inte knäckas!

Genom enighet bakom krav kan ni göra nedläggningen till en dyr affär för Cloetta och gå från jobbet när den dagen kommer med er stolthet och självkänsla i behåll!

Johannes Regell, David Gelebo, Niclas Backlund, Marcus Jansson, Liselott Grenblad, Erik Åslund

Socialisternas nationella ledning

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons