Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss svaren, David Nyström

Kommentarer om hur SD-politiker klär sig hör inte hemma på en tidnings ledarsida, anser Anders Persson från Sandviken

Annons

Det är beklämmande att läsa David Nystöms ledare gällande hur SD politiker klär sig. Min uppfattning är att det är endast journalister som verkar intresserade av detta. Det hör definitivt inte hemma på en tidnings ledarsida.

Men jag kan förstå David Nyströms frustration när Sverigedemokraterna är betydligt större än Folkpartiet i alla opinionsmätningar. Då tror tydligen Nyström att det skulle gynna honom och FP genom att skriva banala saker om SD:s partiledare.

Orsaken till SD:s ökande opinionssiffror är att de för en politik som tilltalar väljarkåren mer än den som FP för.

Vad David Nyström skulle hålla sig till på sin ledarsida vore saker som folk intresserar sig för såsom nuvarande skolpolitik som faller i spillror, Kostnaden för skolmåltiderna i bland annat Sandviken där en måltid kostar 8,50 kr. Hur kan det vara möjligt att erhålla en fullvärdig måltid för 8,50 kr. Det är sällan mina barnbarn kommer hem och är nöjda med maten.

Jag har försökt att åstadkomma en fullvärdig måltid för den kostnaden men har misslyckats.

Ett annat ämne som David Nyström skulle hålla liv i på ledarsidan är sjuk- och åldringsvården. Tycker han att den är bra i vårt län? Är det rimligt med väntetider flera månader för att till exempel komma till röntgenmottagningen? Varför ligger Gävleborgs landsting i botten vid alla mätningar? Varför har de svårt att få tag på läkare?

Det tredje ämnet som måste vara aktuellt är vår integrationspolitik. Anser David Nyström att den fungerar tillfredssällande?

Enligt moderaternas partiledare är det bara invandrare som är arbetslösa. Nästan inga etniska svenskar går ju arbetslösa. Vad beror detta på?

Sätt igång David Nyström!

Ge oss svaren!

Anders Persson

Sandviken

SVAR:

GD:s ledarsida står oberoende från alla partier, inklusive Folkpartiet. Vi skriver inte med syfte att gynna eller missgynna något parti. Den senaste tiden har vi troligen oftare kritiserat FP än berömt det.

Inte heller skulle vi tycka bättre (eller sämre) om SD:s politik om partiet var mindre (eller större).

I övrigt tackar vi för bra tips när det gäller ledarämnen. Om vården i Gävleborg har vi skrivit ofta, senast i torsdags. Och ingen kan rimligen ha undgått att notera att vi är mycket kritiska till bristerna i integrationspolitiken. Det är fullt möjligt att både vara kritisk mot integrationspolitiken och mot SD, samtidigt.

David Nyström

Ledarskibent

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons