Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis alla pappor!

I dag firas många pappor runt om i landet. Också vi vill uppmärksamma detta och gratulera. Genom Alliansens politik har många pappor fått det märkbart bättre!

Annons

För Björn, 32 år, som tidigare inte hade råd att vara hemma med barnen, eftersom familjen då skulle förlora alldeles för mycket jämfört med om frun var hemma, innebär jämställdhetsbonusen att Björn äntligen kan vara hemma med barnen och ta större del av deras utveckling och vardag.

När Björns kollega Carl, 40 år, själv gick i skolan hade han svårt att hänga med på grund av sin dyslexi. Dessvärre har Carls son också dyslexi vilket bekymrat pappan.
Men tack vare lärlingsutbildningen får nu sonen en bra plattform och bra start i livet. Även Carls dotter som har det lite lättare med läsningen men svårare med matten kommer ges bättre förutsättningar genom Alliansens satsningar på grund- och gymnasieskolan, särskilt inom matematikområdet.

Dennis, 24 år, som tack vare den halverade arbetsgivaravgiften för unga upp till 26 år har fått ett jobb och kan därmed försörja sin nyfödda dotter. Dennis har i samband med dotterns födsel tagit ut sina 10 pappadagar, sedan årsskiftet kan han ta ut ytterligare 20 dagar och njuta fullt ut tillsammans med sambon och dottern.

För ett par år sedan brottades Ulf, 51 år, med sitt dåliga samvete för det lite eftersatta arbetet med renoveringen av huset, men genom ROT-avdraget har familjen nu haft råd med detta. Dessutom har Ulf och hans fru Åsa kunnat unna sig städhjälp en gång i veckan tack vare RUT-avdraget, vilket gör att båda föräldrarna får mer tid över för sina tonåringar.

Därutöver ska vi inte glömma alla heltidsarbetande pappor som tack vare en extra månadslön om året via jobbskatteavdraget nu har fått större vardagsfrihet och mer pengar att lägga på sig själva och sina barn.

Så grattis alla pappor! Njut av allt som blivit så mycket bättre tack vare Alliansens förbättringar för Sverige samt för er och era barn.

Lars Beckman (M) riksdagsledamot Gävleborg, skatteutskottet
Gustav Nilsson (M) riksdagsledamot Blekinge, arbetsmarknadsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons