Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis, elever och pensionärer på Stenebergsskolan

Jag blev uppriktigt glad när jag läste artikeln i GD i lördagen den 21 januari med rubriken ”Åh vad härligt med skolmat!”, skriver Roland Ericsson, oppositionsråd, C

Annons

I juni 2008 lade jag fram en motion till kommunfullmäktige om generationers möte i skolmatsalen.

Som oppositionspolitiker så får man då svar från majoriteten som antingen är avslag, bifall eller, i mitt fall i denna fråga, besvarad.

Detta innebär ju ungefär ”Bra förslag, det ska vi titta på och kanske genomföra, men vi får väl vänta ett tag så att remissinstanserna får svara ordentligt och så får vi se hur vi kan föreslå och genomföra det hela, och det lutar mycket åt det men då på vårt sätt”.

Men den resultatpolitiker jag vill försöka vara så är jag naturligtvis mest glad att det nu snart fyra år senare än då jag föreslog detta har blivit verklighet på Stenebergsskolan, som jag för övrigt hade förmånen att få göra ett studiebesök på i höstas. Hoppas gör jag nu att detta ska spridas på många skolor.

Särskilt viktigt förutom att pensionärer får äta god mat tillsammans med andra i stället för i ensamhet, också få träffa barn och ungdomar och de i sin tur får träffa äldre. Generationers möte var ju intentionen också förutom att äta.

Det kommer fram bra i artikeln där det står ”tanken är att pensionärerna kan stanna kvar på skolbiblioteket efter luncherna och fortsätta att umgås med eleverna”. Kanske tänkte jag att de äldre till och med kan medverka i vissa lektioner ibland, med sin erfarenhet. Far- och morföräldrar och deras barn och barnbarn bor nuförtiden ofta långt ifrån varandra, men här kan generationsmöten ske.

Hur som helst nu är motionen verklighet efter allt motionerande runt i förvaltningarna och det som sagt gläder mig jättemycket.

Roland Ericsson

Oppositionsråd, Gävle

Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons