Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna områden offras

Finns det möjlighet att kommunen kan tänkas lyssna på folkopinionen angående Klockgjutarparken? undrar Kenth Lövgren, FP.

Annons

På söndag mellan klockan 15 och 16 finns parkens vänner på plats för att informera intresserade Gävlebor varför vi anser det högst olämpligt att bygga två sexvåningshus i Klockgjutarparken, vid Timmermansgatan på söder.

När kommunen planerade för bostadsbebyggelsen på Alderholmen har man lagt in parkområden. Paradoxalt nog tycks de inte ha något emot att offra gröna områden i centrum.

Förutom att de styrande i Stadshuset vill bygga i parken säger de att kvarvarande rest av parken kommer att rustas upp. Men detta under förutsättning att Skanska får bygga dessa hus åt några äldre, relativt köpstarka personer.

I dag finns förutom barnfamiljer en öppen förskola vid parken, men parken och lekplatsen kommer enbart att rustas upp om sexvåningshusen för de äldre byggs. Om projektet inte genomförs kommer lekplatsen sannolikt inte att rustas inom överskådlig tid! Min fråga till Carina Blanck: Var finns sambandet mellan Skanskas husbyggen och driften av lekplatsen? Och varför är lekplatsen viktigare för de äldre, som planerar att flytta in, än för barnen som redan finns vid parken?

De styrande anser dessutom att de ökar trafiksäkerheten på Timmermansgatan genom ett beslut om utbyggnad. Detta på en gata som inte haft en inrapporterad trafikolycka de senaste tio åren! Säkerheten sägs öka genom att smalna av gatan, borttagande av någon trottoarer, fler boende och lägre parkeringsnorm än kommunens normala parkeringsnorm!

Är kommunens utställning och samråd enbart ett spel för galleriet? Är löftet till Skanska och de köpstarka äldre redan givet? Eller finns det fortfarande möjlighet att ni lyssnar på folkopinionen? Låt oss Gävlebor i stället få känna stolthet över Gävle som en värdefull parkstad. Parkerna är Gävles lungor.

Välkomna på söndag kl 15 till Klockgjutarparken och diskutera parkens framtid.

Kenth Lövgren

Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons