Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemkörd dårskap

Olle Nilsson debatterar förslaget om att kunna få varor från Systembolaget hemkörda.

Annons

Det finns dårar och det finns människor som av olika skäl vill skada vårt samhälle. Det kan vara av egen snöd vinning eller av dolda politiska skäl. Men det är lika illa vilka skälen än är.

Att de asociala krafterna under lång tid dominerat alkoholpolitiken är ett faktum. Kommunpolitikerna med stöd av regionala myndigheter och även rikspolitiker i samarbete med alkoholmaffian har haft fritt fram att bedriva en aktiv alkoholiseringspolitik istället för en restriktiv alkoholpolitik, vilket en enig riskdag beslutade om redan år 1977, samt nuvarande regering så sent som i sitt drogpolitiska program för år 2009 försäkrade att denna målsättning fortfarande gällde. Att verkligheten blivit en helt annan än målsättningen kan endast förklaras som ett grovt politiskt bedrägeri, vilket givetvis borde lett till rättsliga åtgärder. Riksdags- och regeringsbeslut bör givetvis omsättas i aktiv handling för att nå de uppsatta målen. Så har inte varit fallet med alkoholpolitiken under senare årtionden, utan det har varit fritt fram att sabotera dessa beslut. Oansvariga organ har helt åsidosatt sitt samhällsansvar och istället lierat sig med alkoholnäringen.

Är det verkligen ett sådant korrumperat samhälle vi vill ha, där de destruktiva krafterna styr ”samhällsutvecklingen” och politikerna snällt rättar sig därefter. Kanske är det hög tid att Carl B Hamilton och hans gelikar börjar tänka efter om det är alkoholen eller samhället de valts att värna om.

Olle Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons