Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors satsar på ungdomarna

Annons

Förbättringar kan dock göras inom avgiftssystemet, skriver SSU i Hofors

Entré Ungdom är ett stort och häftigt projekt som Hofors satsar på.

Kommunen har på ett imponerande sätt lyssnat på ungdomarna för att skapa en bred intresseprofil där alla ungdomar ska trivas.

För att sitta i kaféet och ta det lugnt löser man ett så kallat bronspass som är gratis, vill man göra lite mer kostar ett silverpass 150 kronor per termin och för att göra alla aktiviteter kostar ett guldpass 450 kronor per termin.

De som inte har råd att betala aktivitetsavgifterna kan jobba till sig ett silver- eller guldpass genom att till exempel jobba i kaféet.

Detta är något vi vill att man bevarar då det ger alla barn och ungdomar en chans att delta i aktiviteterna oavsett föräldrarnas plånboksstorlek. Det finns dock vissa förbättringar som skulle kunna göras.

Vårt förslag i denna fråga är att barn och ungdomar ska betala för de aktiviteter som han/hon vill delta i. Vill man sjunga, så betalar man för sånglektioner. Vill man i stället spela fotboll, så betalar man för det. För varför betala för de aktiviteter som man inte är intresserad av?

Löser föräldrarna ut ett guldpass till sitt barn som endast går på två aktiviteter så får barnet en onödig press att gå på fler aktiviteter. Genom vårt förslag minskar därmed risken för överflödiga utgifter.

Om barnet eller tonåringen dock deltar i så pass många aktiviteter som motsvarar kostnaden för ett guldpass, slipper han/hon betala för resterande aktiviteter av terminen.

Ytterligare en anledning till att det skulle vara bra med en uppdelning av betalningen som vårt förslag innebär är att familjer med många barn får en större möjlighet att tillgodose sina barns önskemål att utvecklas inom Entré Ungdom.

Daniel Johansson,

med flera

SSU Bruket, Hofors

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons