Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur mycket tål vi?

Olle Nilsson oroas över att ingen tycks bry sig om drogproblematiken.

Annons

Vart är vi på väg?

Så lyder rubriken på ett intressant underhållningsprogram i SVT1.

Det är också en viktig fråga vi alla borde ställa oss då och då när det gäller vårt samhälle och vår egen roll i det allmänna förfallet. Vart är vi egentligen på väg? Hur mycket droger, våld, bedrägerier och allmän ondska tål samhället, du och jag, innan allt blir kaos? Och bryr vi oss överhuvudtaget om vart det bär iväg?

Myndigheter, både på riksnivå och lokalt, har fattat åtskilliga drogpolitiska och folkhälsopolitiska beslut genom åren, men ingenting har gjorts för att genomföra dessa. Sedan väl beslut har tagits har intresset svalnat och allt har runnit ut i sanden.

Visserligen har det tillförts resurser i form av folkhälsoinstitut och folkhälsominister med mera, men folkhälsoarbetet ute i samhället ligger helt i träda. Ingen har tagit tag i gräsrotsarbetet, som ju är det viktigaste, om det ska bli någon förändring.

Alla - politiker, myndigheter och allmänheten - förefaller helt ointresserade och verkar inte bry sig om vart det barkar iväg.

Kan vi eventuellt göra något lokalt för att sanera i drog- och ohälsoträsket? Det finns ju både inom kommun och landstingets arbetsgrupper ned ansvar för dessa frågor. Var håller ni hus? Är ni på väg någonstans i samhällsarbetet? Eller sitter ni nöjda med att ni sitter? Och vart är medierna på väg? Ni har även en viktig roll i att bevaka vart vi är på väg och kanske även i att påverka färdriktningen.

Framtiden får väl ge besked.

Olle Nilsson

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons