Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandrare måste inlemmas i det svenska samhället

Jag har mycket god kunskap om hur isolerade de muslimska kvinnorna lever, skriver Olle Ljungbeck, apropå diskussionen i Sandviken om att införa särskilda tider för kvinnor på badhuset.

Annons

Motverka på alla sätt religioners – i detta fall Islams – försök att segregera kvinnor och män, pojkar och flickor.

Islamiska kulturföreningen i Sandviken har begärt att bland andra islamska kvinnor skall få bada enskilt för att inte beblandas med män.

Typiskt är att det är män som står för framställningen. Muslimska kvinnor lever redan nu alltför isolerade från det svenska samhället på grund av sina män eller islam. Detta senare har jag mycket god kunskap om.

I stället för segregering behöver vi få olika invandrargrupper inlemmade i det svenska samhället.

Vi vet att i dag förbjuds många flickor att simma, dansa, utöva gymnastik och idrott tillsammans med pojkar. Ja de får ofta inte heller deltaga i sexualundervisningen. Skall vi gå ytterligare ett steg för att tydliggöra att flickor/kvinnor inte skall ha samma rättigheter som pojkar/män?

Mycket viktigt är också att kvinnor och män från framförallt islamiska kulturer anammar dessa sidor av vår kultur där kvinnan är jämställd med mannen och inte behöver gömma sig för mannens blickar etcetera. Det innebär därmed inte att vi tar ifrån dem deras kultur vad avser konst, musik, litteratur med mera, som kan vara berikande för oss etniska svenskar.

Att anamma dessa kvinnofientliga religioners syn på kvinnan är att gå tillbaka till medeltida förhållanden och befäster synen på kvinnan som underlägsen mannen.

Det är inte radikalism att acceptera detta utan konservatism, ja varför inte fundamentalism.

Därför bör Sandviken våga visa att man inte är en vindflöjel för kvasiradikalism och avslå framställningen från Islamiska kulturföreningen.

Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons