Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishallskostnaden kan minskas

Blir det 8 miljoner kronor över till ytterområdena eller bara en ishall på Brynäsvallen? frågar Alliansen

Annons

På kommunstyrelsen i veckan presenterade Gavle fastigheter sin utredning gällande kostnader för investering och drift för olika typer av konstruktioner vid ishallsbygge.

Den utredningen visade att driftskostnaderna för så kallade ballongtält var mycket dyrare än vid den fasta konstruktion som den jämfördes med, vilket naturligtvis sätter lite frågetecken kring om det är hållbart och i linje med kommunens miljöarbete.

Det intressanta med presentationen var att den fasta hallkonstruktion man nu presenterade var en billigare och enklare variant som enligt det beslut som togs angående det nya avtalet med Brynäs IF på kommunfullmäktige den 26 november, där MP, C, FP, KD och M i kommunstyrelsen drivit igenom en extra att-sats, nu skulle kunna ge cirka 8 miljoner kronor till satsningar på ytterområdena!

Det framgick dock med all tydlighet när Jörgen Edsvik (S) tog till orda att S kommer att jobba vidare på linjen att alla 15 miljoner som är avsatta ska användas till den ursprungliga varianten av fast hall på Brynäsvallen.

Så till medborgarna i bland annat Hedesunda, Hamrånge och Forsbacka säger vi nu – Håll tummarna!

Ann-Helen Persson, C

Niclas Bornegrim, M

Birgittha Bjerkén, M

Alliansens KS-ledamöter med uppdrag i Kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons