Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till LOV i Gävle

Annons

Konkurrens behövs inom hemtjäntsen för att höja kvalitén, skriver Maj-Britt Grundvall Hellström i en replik till Marita Engström, V

När man läser Vision 2025 för Gävle kommun undrar jag om Marita Engström verkligen läst den – eller tagit del men ej förstått.

Där kan man bland annat läsa: Mångfalden ger spännande upplevelser och frihet att välja hur vi vill leva. För att kunna ge den bästa servicen till våra medborgare och kunder är det viktigt att vi samarbetar, ett samarbete som bygger på en öppenhet och allas inflytande och delaktighet. Gävle kommun sätter samarbete i fokus.

Men när man läser Marita Engströms artikel i GD i söndags så undrar jag om det är de äldres omsorg hon har i fokus eller ett monopoltänkande?

Konkurrens betyder att man ständigt måste förbättra kvalitén och där måste de äldre få bestämma själva vilken kvalitet man vill ha i sitt liv.

Har man inte konkurrens i ett samhälle, så har organisationen ingen anledning att utveckla kvalitén eftersom det inte finns något alternativ. Hur stämmer det överens med ’’Gävle har en god hållbar tillväxt’’ när man inte vill ha nya företag på marknaden?

Då kan man inte påstå att Gävle kommun bidrar till att skapa goda förutsättningar för företagande i kommunen.

Dubbelmoral är bra; förlorar man den ena har man den andra kvar.

Maj-Britt Grundvall Hellström

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons