Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägen inget att dra på smilbanden åt

Annons

Anders Jansson, M, replikerar på Siv Holm och Ulla Andersson, V, inlägg

Siv Holm och Ulla Andersson, V, längtar tillbaka till den spruckna rödgröna samarbetat och lovar och lovar till järnvägen. Ofinansierade rödgröna löften känner vi väl till, men Siv och Ullas vänsterförslag är ju fullt finansierade satsningar! Men de glömmer att tala om vilka nedskärningar som ska ske i välfärden och hur mycket skatten ska höjas i deras förslag. Det är lätt att lova när man inte behöver ta ansvaret.

Vad som dock är fakta är att regeringen förstärkte i vårbudgeten insatserna för järnvägens drift och underhåll och reinvesteringar inför kommande vinter. 2011 ökas insatserna med ytterligare 800 miljoner kronor. Det innebär att alliansregeringen i år satsar totalt 6,1 miljarder kronor på järnvägsunderhåll för en bättre och pålitligare järnvägstrafik.

Vi kan slå varandra i huvudet med olika siffror i oändligt många debattinlägg. Men den grundläggande skillnaden är att Siv och Ullas Vänsterparti vill återreglera järnvägen och begränsa konkurrensens. Regeringen har nu tagit det sista steget och öppnat upp även den nationella persontrafikmarknaden för konkurrens.

Jag menar att en kontrollerad och ansvarstagande fortsatt öppning av järnvägstrafiken är rätt och klok. Med fler operatörer som erbjuder olika typer av tågtjänster tror jag att kunderna kommer att uppleva mångfald och bättre service så att flera tar tåget.

Redan tidigare har godstrafikmarknaden öppnats upp och det har aldrig transporterats så mycket gods på järnväg som idag, det är bra för miljön redan i dag!

Siv och Ulla drar på smilbanden åt alliansens satsningar för att få ordning på tågtrafiken. Jag som pendlar till Stockholm varje dag och många andra Gävlebor som dagligen pendlar drar inte på smilbanden vi vill att tågen går i tid!

Alliansens satsningar löser inte alla problem över en natt. Men det tillsammans med avregleringen är två viktigt steg för att få en tågtrafik som fungerar bättre än i dag.

Anders Jansson

Moderaterna Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons