Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokrater förespråkar föräldrautbildning

Annons

En undersökning från Stiftelsen Allmänna Barnahuset berättar att 30 procent av svenska föräldrar har varit hårdhänta mot sina barn. Bodil Långberg, chef för stiftelsen menar att föräldrastöd och föräldrautbildning är en framkomlig väg att komma tillrätta med hur man ska bemöta barn när man blir provocerad som förälder. Hon har genom en kartläggning, som regeringen gett stiftelsen i uppdrag att göra, kommit fram till att stress, trötthet och alkohol är utlösande faktorer. Tillsammans med andra föräldrar kan man diskutera hur man skall bemöta barnen.

I oktober lämnade vi Kristdemokrater in en motion till Gävle kommun och till Landstinget Gävleborg om en stärkt föräldrautbildning i vår kommun och i vårt län. Vi vill att en kartläggning ska göras om hur det föräldrastöd och föräldrautbildningen, som idag finns ser ut, samt att utifrån det synliggöra, utveckla och utöka föräldrautbildning tills barnen är 18 år. Vi frågar också om det erbjuds samma utbildning till både män och kvinnor samt om de privata hälsocentralerna har avtal om föräldrautbildning.

Föräldrautbildning är en viktig stödfunktion när föräldrarna är osäkra i sin föräldraroll – kunskap ger starkare självkänsla.

Lili André

Oppositionsråd,KD

Elisabeth Bjurbo

Landstingsledamot, KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons