Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg ner Konstcentrum istället

Vi måste våga prioritera, skriver Gunnar Kvist och Per-Åke Fredriksson, Folkpartiet.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Carina Blank (S) har låtit Gävleborna förstå att hon kommer att höja skatten i stället för att göra någon neddragning på Gävle symfoniorkester.

Det är mycket märkligt att man talar om höjd skatt i detta sammanhang när man samtidigt inte finner det aktuellt när skolan och omsorgen måste spara.

Vi delar dock Carina Blanks uppfattning att symfoniorkestern är en tillgång för Gävle som är värd att vårda. Man måste dock inse att väljer vi att satsa på symfoniorkester så måste vi vara beredda på att avstå från annat inom kommunens kultur- och fritidssektor.

Vi har inte råd med allt och därför måste vi våga prioritera. Därför förslog vi, tillsammans med våra samarbetspartier i Allians Gävle, på kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 18 april att vi får avstå från Konstcentrum. Det skulle innebära att symfoniorkestern kan vara kvar i sin nuvarande form och barnen och ungdomarna i Forsbacka och Hedesunda kan ha kvar sina idrottsplatser.

En nedläggning av Konstcentrum är inget lätt beslut att ta, men samtidigt innebär inte ett sådant beslut att Gävle står utan utställning av konst. Vi har till exempel Länsmuseet och privata utställer som förser vår kommun med utrymme för kost.

Om skatten ska höjas, gör det då i sådant fall för att stärka våra barn i skolan eller för att ge god omsorg till våra äldre. I annat fall måste man våga prioritera.

Gunnar Kvist, Ledamot i Kultur- och fritidsnämnden, FP

Per-Åke Fredriksson, Oppositionsråd, FP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons