Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget bidrar till Sandvikens avveckling

Vad blir nästa steg i den pågående avvecklingen av Sandvikens sjukhus, frågar M, FP och KD till S och C

Annons

Utarmningen av Sandviken måste få ett slut. Sandvik som i generationer varit ett naturligt nav i Sandviken har valt att börja en förflyttning till Stockholm.

Dessutom är 75 andra jobb från samma företag på väg att försvinna.

Som om inte detta vore nog har den röd-gröna landstingsledningen under många år konsekvent avlövat Sandvikens sjukhus och centraliserat bra fungerande verksamheter till Gävle.

Vad finns kvar om vi tar bort alla viktiga funktioner på mindre orter? Tror de röd-gröna verkligen att allt folk ska bo och arbeta i Gävle?

Även vi som har valt att bo på mindre orter måste ha rätt förutsättningar för att kunna bo och leva där.

Nu är det alltså dags för Dagkirurgin i Sandviken att försvinna trots att den är en av få fungerande avdelningar inom Landstinget Gävleborg och omtyckt av såväl personal som patienter. Varumärket Dagkirurgin i Sandviken är väl känt i Sverige. Personalen är kritiska till en flytt som de dessutom har haft mycket liten möjlighet att påverka.

Den rödgröna majoriteten har i vanlig ordning kört över både medarbetare och vårdtagare, vilket självklart innebär ett sämre, om inte obefintligt förtroende för landstingets ledande politiker. För personalen är detta kränkande och kan innebära att arbetsmoralen sjunker, att glöden falnar och att engagemanget för sitt arbete försvinner. Varför slita ont för ett landsting som ändå inte fungerar?

Landstingets uppgift är att finna vägar som fungerar för både vårdtagare och personal vilket inte innebär att man lägger ner fullt fungerande verksamheter som levererar trygg och säker vård. Utveckla Dagkirurgin i Sandviken istället för att avveckla.

Som oppositionsföreträdare i Sandviken kräver vi att majoriteten tänker om, gör om och gör bättre!

Därför måste våra två Sandvikenspolitiker Carl-Evert Olsson, C, och Marie Frestadius, S, som båda varit pådrivande i avvecklingen av dagkirurgin i Sandviken, tala om för oss Sandvikenbor vad som blir nästa steg i den pågående avvecklingen av Sandvikens sjukhus.

Hans Olsson, M

Nils-Gunnar Kempe, FP

Leif Jönsson, KD

Oppositionspolitiker Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons