Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt den tvååriga flickan få stanna

De som stiftar lagar som utvisar den tvååriga flickan men samtidigt låter grova brottslingar från utlandet återkomma till Sverige borde inte få befatta sig med lagstiftning eller tolka och verkställa domar, anser Olle Ljungbeck.

Annons

I dagarna har immigrantmyndigheterna bestämt att en tvåårig flicka skall utvisas. Hon vistas nu i ett fosterhem som inget hellre vill än att adoptera henne.

Flickan har vid födelsen utsatts för grovt våld och lämnats att dö. Nu har hon tillfrisknats från alla de skador, däribland hjärnskador, som hon åsamkades strax efter födelsen. Den människa som säger sig vara human måste utan minsta tvekan kräva att hon skall få stanna.

Denna totala grymhet från myndigheternas och politikernas sida skall ställas mot i vissa fall behandlingen av invandrade grova brottslingar.

I samhället Långared mördades för en tid sedan två åldriga makar på ett bestialiskt sätt av två utländska medborgare. Detta fall har nu behandlats i domstol. Åklagaren har endast kunnat bevisa att de båda gemensamt är skyldiga till mordet på kvinnan. Tingsrätten avkunnade en dom på 18 år eftersom man ansåg dem skyldiga till båda morden.

Nu har emellertid hovrätten sänkt straffet till 15 år. Straffet sänks sålunda med tre år eftersom de anses ”endast” ha mördat en person. I ett mordfall som detta borde inte antalet mördade vara avgörande för straffsatsen.

Men det som är ännu mer anmärkningsvärt och bör begrundas utifrån den utvisning som nu skall verkställas av den tvååriga flickan: de båda mördarna har inte någon som helst anknytning till Sverige. Trots detta fastslår domstolen att de efter avtjänat straff efter ett antal år i hemlandet på nytt får återvända till Sverige!

Detta är inte olycksfall i arbetet. Många sådana domar har avkunnats på senare tid där våldtäktsmän, mördare och grova brottslingar utan att vara svenska medborgare efter en tid i hemlandet åter kan återvända till Sverige.

De som stiftar sådana lagar och samtidigt utvisar den tvååriga flickan skall givetvis inte få befatta sig med lagstiftning eller tolka och verkställa domar. Den moral som krävs i ett civiliserat samhälle saknar de helt.

Helt klart är ju också att en eventuell utvisning av flickan står helt i strid med FN:s barnkonvention.

Utvisas flickan kan ingen mer påstå att Sverige är en rättstat.

Olle Ljungbeck

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons