Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt pojkarna bo kvar på Posten

Jag hoppas att de politiker som sitter i handikappsnämnden i Sandviken tänker till mer än gång innan nämndens sammanträde i morgon tisdag 13/11.

Annons

Och låter de sex pojkarna som bor Postens gruppboende bo kvar tillsammans på gruppboendets tills de hittar ett nytt boende, så att de kan fortsätta att bo tillsammans under samma tak.

Vad jag har hört så har tre av sex pojkar bott ihop i runt 22 år tillsammans. Så pojkarna har blivit som en tajt liten familj. Därför är det inte mänskligt att låta pojkarna dela på sig och flytta till olika gruppboenden runt hela Sandvikens kommun.

Anhöriga till pojkarna som bor på gruppboendet hade bjudit in de politiker som sitter i handikappsnämnden samt deras ersättare, alltså 20 personer. Det kom tre politiker. Det tycker jag är mer än en skandal.

Samtidigt så tycker jag att samtliga partier som är invalda i kommunfullmäktige borde ha fått en inbjudan till informationsmötet. Även de som inte har någon representation i handikappnämnden. För skulle vi i Sverigedemokraterna fått en inbjudan, så skulle vi naturligtvis ha kommit med en representant.

Det betyder otroligt mycket för pojkarna på gruppboendet att de får fortsätta att bo ihop. Det måste vara värt mycket mer än de fyra miljoner som det sägs sparas på att de flyttas till andra gruppboenden, runt kommunen. Det måste vara mycket bättre att de också i fortsättningen får vara lyckliga tillsammans, än att var olyckliga på varsitt håll. Vi i Sverigedemokraterna skulle aldrig göra på detta sätt. Människan i första hand.

Per Kihlgren

Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons