Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Locka vårdpersonalen att stanna kvar i länet

Annons

80 procent vill inte rekommendera Landstinget Gävleborg som arbetsplats, skriver M, FP, KD och SVP

Vi i oppositionen i Landstinget Gävleborg har under en längre tid påtalat bristerna i landstingets personalpolitik, men återigen hör vi nu rop på hjälp från personal på länets sjukhus.

Naturligtvis bör vi politiker inte lägga oss i enskilda fall eller missnöjesyttringar. Men när kritiken blir påtaglig, återkommande och likriktad får högst ansvariga politiker inte sitta med armarna i kors eller servera bortförklaringar.

Ansvariga landstingspolitiker bör ha en dialog med såväl patienter som medarbetare och vara beredd att ingripa när svårigheter inte tycks kunna hanteras inom organisationen. Det är där vi befinner oss nu. Vi vill med denna debattartikel väcka ansvariga politiker i Gävleborgs landsting.

Beroendet av hyrläkare har på senare år ökat inom vårt landsting. Trots uttrycklig strävan att på sikt avveckla hyrläkarverksamheten ligger vi nu i bottendivisionen jämfört med övriga landsting. Viss personalomsättning är sund och riktig men en god politisk ledning reagerar i rimlig tid. Den gränsen har nu passerats!

Vi blir mycket oroade när den medarbetarenkät som gick ut förra året visar att över 80 procent av de svarande inte vill rekommendera landstinget Gävleborg som arbetsplats till vänner och bekanta.

Detta är ett av många exempel. Ett annat är den helt onödiga läkarsekreterarrockad som gjordes av en okänslig arbetsledning trots många både intensiva och initierade protester. Mycket energi och arbetsglädje försvann i och med detta. Vi har flera gånger hört personalens berättelse om hur man behandlats av ledningen vilket är mycket oroväckande.

Därutöver kunde vi i juni läsa ett inlägg från en sköterska på kirurgkliniken under rubriken ”Landstingspolitiker, vakna upp!” i vilket hon gav uttryck för påtagliga brister i ledarskapet, med stora konsekvenser för arbetsmiljön. Nyligen har vi läst om en mindre undersökning som Hudiksvalls tidning gjort angående 25 läkare som lämnat sina tjänster. Många uttryckte att missnöjet med arbetssituationen var den främsta anledningen till deras uppsägelse.

Det är dags att dagens röd-gröna landstingsmajoritet inser allvaret och agerar. Vi i oppositionen har vid flera tillfällen försökt föra en dialog med majoriteten kring detta men de har avböjt. Vi kräver en akut och långsiktig lösning på personalpolitiken som finns inom landstingets verksamheter.

Patrik Stenvard, M

Agneta Wagner, M

Carina Östansjö, FP

Ingemar Kalén, KD

Stig Zettlin, SVP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons