Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarförslag ledde till ishall

Det går att påverka politiken, den nya ishallen på Testebovallen är ett bevis på detta, skriver kommunalrådet Per Johansson, S, och Håkan Alenius.

Annons

Nu på lördag invigs den nya ishallen på Testebovallen med att bland annat Leif Honken Holmqvist kommer att hyllas. Det blir också knattematch och isshow med Gävle konståkningsklubb.

Detta hade inte varit möjligt utan ett medborgarförslag och ett aktivt lokalt föreningsliv i Strömsbro och Hille.

En idé, ett förslag, något som man kanske diskuterar med arbetskamraterna över en kopp kaffe på fikarasten, eller något som man i sin förening eller de närmaste grannarna vill att kommunen ska genomföra eller ändra på, kan en dag leda till att man får vara med om att en ny ishall invigs. Det går att påverka politiken, den nya ishallen på Testebovallen är ett bevis på detta.

En kommuns organisation kanske kan uppfattas ibland som lite byråkratisk med långsamma beslutsvägar som är svåra att påverka, men det går att påverka, det går att som enskild invånare i Gävle lägga fram förslag som blir verklighet. Ishallen kommer nu att bli ett viktigt tillskott för alla föreningar som behöver träningstider och möjligheter till fler turneringar och matcher.

Även om många medborgarförslag avslås så lönar det sig att lägga fram dem, det är en viktig del av den lokala och kommunala demokratin som fler borde använda sig av. Vi som kommunpolitiker sitter inte inne med alla svar eller idéer, därför behövs det fler förslag från er medborgare i Gävle. Vi kan inte lova att de genomförs, men de hjälper oss i vårt arbete att göra Gävle till att bli en ännu bättre kommun att leva och bo i.

Per Johansson

Kommunalråd, S, Gävle

Håkan Alenius

Socialdemokraterna, Hille

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons