Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljökrav på parkeringshus tack vare oss

Annons

På landstingsfullmäktigemötet i mitten på juni beslutades bland annat att bygga ett nytt parkeringshus vid Gävle sjukhus.

Debatten handlade om parkeringshusets möjligheter att ta hand om förorenat smältvatten samt att utrusta P-huset med laddstationer för el-bilar.

Majoriteten där Miljöpartiet ingår tyckte att ett särskilt yttrande var tillräckligt för att sätta fokus på dessa frågor medan samtliga oppositionspartier biföll Vänsterpartiets förslag att slå fast detta i två tilläggsförslag.

Samtliga partier var överens att detta var viktiga aspekter. Skillnaden var att oppositionen ansåg att förslagen var så viktiga att man ville slå fast dessa i två tydliga tilläggsförslag medan majoriteten ansåg att ett särskilt yttrande (vilket är är till intet förpliktigande och bara uttrycker en åsikt) skulle räcka.

MP:s landstingsråd Maria Aspers försökte i debatten med konststycket att argumentera för att ett yttrande skulle vara bättre än att ta ett beslut på riktigt, och S-landstingsrådet Tommy Berger försökte att påskina att tilläggsförslagen var onödiga eftersom de var på gång enligt honom trots att det inte framgick någonstans i ärendetexten.

Därefter gick vi till beslut och det visade sig att mina tilläggsförslag fick majoritet!

Orsaken till detta berodde dels på att tre socialdemokrater tyckte miljön var viktigare än deras partikamrat Berger och att samtliga oppositionspartier uppenbarligen ser miljöfrågorna som viktigare än vad MP gör.

Detta leder fram till ett par funderingar:

Avser MP att även i fortsättningen bedriva sin politik genom och kommentarer i marginalen och aldrig ställa konkreta krav?

Känns det inte bittert att se en samlad opposition från vänster till höger ta ett större miljöansvar än MP själva?

Alf Norberg

Oppositionsråd, V

Landstinget

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons