Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre pengar till idrotten med Alliansen

Talar Niclas Bornegrim för hela alliansen i Gävle? frågar Lars-Göran Ståhl, S, i debatten om airdomes

Annons

Det är intressant att ta del av den beskrivning Niclas Bornegrim gör sig till talesperson för i sitt debattinlägg i GD 23/10 och jag undrar verkligen om det är den samlade Alliansens gemensamma politik när det gäller ungdomsidrotten under 2000-talet.

Jag har gått tillbaka till protokollen i Kultur & fritidsnämnden under perioden 2007 till och med dags dato. Jag kan enbart hitta att Alliansen haft ett eget förslag på idrottens område – det kring airdomes (eller som jag säger, ballongtält) vilket nu utreds. Utöver det har Alliansen enbart ställt sig bakom de förslag som lagts fram av majoriteten när det gäller ungdomsidrotten.

Däremot har Alliansen i kommunfullmäktige 2011 och 2012 avsatt mindre pengar till Kultur & fritidsnämnden. Såhär ser det ut (se ovan), som alliansens företrädare inte vill känna till i sin argumentering i nämnden.

För att läsarna skall ha en uppfattning om var dessa skillnader skulle kunna innebär redovisar jag här två kostnader. En månadsdrift av en konstfrusen ishockeybana kostar cirka 100 000 kronor, det aktivitetsstöd som betalas ut till föreningarna ligger på cirka tre miljoner kronor per år.

När jag tittar vidare på investeringarna under dessa år ser jag inte några förslag på investeringar som lagts fram från Alliansen, utan vad man gjort är att man säger ja till majoritetens förslag.

Nu i november har Alliansen ett gyllene tillfälle att för mig och övriga kommuninvånare tala om var de tänker göra för ungdomsidrotten när de presenterar sitt budgetförslag vid kommunfullmäktige. Med dessa ord väljer jag att avsluta denna debatt med Niclas Bornegrim och ser fram emot budgetdebatten i kommunfullmäktige.

Lars-Göran Ståhl (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons