Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater uttalar sig rasistiskt

Tord Wallén, Gävle, skriver ett öppet brev till Tomas Tobé och Fredrik Reinfeldt, M

Annons

Ärade statsminister och riksdagsledamot! Härmed önskar jag ett förtydligande av eder.

År 2006 inför valet så stod ni samt vår nuvarande finansminister och talade till mig och Sveriges befolkning att massarbetslöshet råder. Under denna period så var det i vårt land fem procent arbetslöshet. I dagsläget är den betydligt högre. I dagsläget har ni suttit i rikets maktkorridorer under sex år.

Anser ni fortfarande att det var en massarbetslöshet som rådde 2006? Jag hemställer om ett enkelt svar: JA eller NEJ!

Om svaret från er är ett JA så kommer min följdfråga: Anser ni då att ni har lyckats bättre eller sämre än den dåvarande regeringen i dagsläget? Om det var massarbetslöshet då med fem procent, vad heter det då i dagsläget?

Om svaret från eder är ett NEJ kommer ni då att be den föregående regeringen om ursäkt för att de hade ett mindre misslyckande än regeringen?

Ett annat förtydligande som jag önskar från er herrar är att i dag så pågår det två uppmärksammade rättegångar som har rasfientliga motiv. Vi har en minister från vår regering som personligen varit verksam i ett företag som är misstänkta för etnisk utrensning. En minister står och skär i en tårta som skall symbolisera en mörkhyad kvinna där hon skär bort en bit från dennes genitalier.

Nu så uttalar sig Sveriges statsminister om etnisk arbetslöshet. Detta medför att statsministern anser att alla svenskar som är födda utanför Sveriges gränser är ett eget problem. Tomas Tobé fick under tisdagen förklara och försvara vår statsminister i media för att Fredrik Reinfeldt själv inte behagade att kommentera.

Det är beklämmande att vår regering gång efter annan bekräftar de rasistiska sympatiernas partis fördomar, genom sitt eget agerande. Efter det kalla klimatet som råder i vårt samhälle i dag så är det extra viktigt att statsministern och dennes kollegor håller ihop vårt land. Min fråga är därmed: vad gör, att Sveriges ministrar får agera med xenofobiska uttalanden och ageranden, medan det enligt lag för Sveriges övriga befolkning är förbjudet?

Jag anser att det förtroendet som ni fått från Sveriges befolkning (som innefattar alla som bor här och har rösträtt) nu är förverkat. Ni borde ta ert ansvar och kalla till nyval.

Jag vill inte ha en regering som inte bara stödjer sig på ett rasistiskt parti, utan även själva ser svenskar som är födda i ett annat land som ett problem. Alla människor är en möjlighet, alla människor är ert ansvar, alla människor skall vara lika inför Sveriges rikes lag. Ett land, en befolkning, en stor möjlighet.

Avgå nu, tack!

Tord Wallén

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons