Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna ett parti för alla

IF metalls politiskt ansvarige person i södra Norrland, Magnus Flyckt försöker på debattsidan förklara varför LO-facken fortfarande är så starkt kopplade till Socialdemokraterna.

Annons

I detta osammanhängande resonemang påstår Magnus felaktigt att det finns kopplingar mellan Svenskt Näringsliv och Nya moderaterna.
Som företrädare för nya moderaterna blir jag mycket bekymrad och förvånad över den okunskap som IF Metalls politiskt ansvariga person besitter. Vi moderater är ett helt fristående parti där det inte finns några kopplingar mellan andra organisationer på arbetsmarknaden och oss som parti. Nya Moderaterna är ett parti för alla och för hela landet vilket har visat sig i de senaste valens resultat och opinionsundersökningar. Det visar sig även bland våra företrädare där det finns personer med olika fackliga tillhörigheter och med olika bakgrunder.
Frågan man kan ställa sig är varför IF Metall och LO fortfarande håller sig kvar i en gammal struktur där inte ens majoriteten av deras medlemmar sympatiserar med socialdemokraterna. Att LO och IF Metall ger stora ekonomiska bidrag till socialdemokraterna bör vara ett bekymmer för såväl den fackliga rörelsen som för socialdemokraterna. Varför ska en organisation ge ekonomiskt stöd till ett politiskt parti som inte majoriteten av deras medlemmar sympatiserar med? Vi har även under alla år sett hur rosornas krig har påverkat den svenska politiken negativt.
Nya moderaterna är ett parti för alla och som är i ständig förnyelse där vi kontinuerligt lyssnar till människor i hela samhället för att utveckla vår politik. Socialdemokraterna däremot försöker hålla sig kvar i gamla strukturer och en gammal politik. Sverige och Gävleborg behöver inte en politik som är formad för 70talets samhällsproblem utan vi behöver en politik som är modern och anpassad för dagens och framtidens utmaningar, här skiljer det sig mellan det gamla och det nya arbetarpartiet.

Patrik Stenvard
Ordförande för Moderaterna i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons