Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mp pratar gärna integration

Men att begränsa möjligheten till asyl är inget vi önskar, skriver Rejn Karlgren, MP Sandviken

Annons

Det har kommit att tillhöra vanligheten att anklagande röster höjs om partiers ovilja att föra samtal som behandlar integrationspolitik, när vi politiskt engagerade väljer att inte diskutera hur asylmöjligheterna bör begränsas. Det ska dock finnas i tanken att detta med integration och flyktingmottagande är två områden där man kan ha olika angreppssätt.

Vi i Miljöpartiet väljer att inte resonera kring hur man bör begränsa möjligheterna till asyl, eftersom det inte är någonting vi önskar. Vår åsikt är att personer som är utsatta i sina hemländer skall ha möjlighet till fristad i Sverige. Däremot fördjupar vi oss gärna i samtal om hur integration skall ske på bästa sätt för såväl individ som samhälle. Samtal om de förutsättningar vi har, och hur vi utifrån dessa bemöter svårigheter som kan uppstå (likväl på vilket sätt vi tar tillvara på de goda effekterna av flyktingmottagning och invandring) är ämnen vi gärna diskuterar.

Vår grund är tydlig.

En person med åsikten att vårt relativa överflöd enbart skall tjäna infödda svenskar, och att vi därför bör sluta våra gränser och lämna de våldsdrabbade och förtryckta åt sitt öde, kanske inte är den första att lägga sin röst på Miljöpartiet. Den som däremot anser att alla människor har lika värde och att vi tillsammans måste hjälpas åt för att ta hand om de mest utsatta i samhället, kan däremot vara säker på att Miljöpartiet står för dessa värderingar.

Hur vi på bästa sätt integrerar det nya med det gamla, är vi däremot alltid öppna för att diskutera.

Rejn Karlgren

styrelseledamot i Miljöpartiet de gröna, Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons