Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några barn råkade välja fel föräldrar

Annons

Vi måste förstå att den stress och oro som utförsäkringarna leder till påverkar barnen i samma omfattning som vuxna, skriver Tomas Fransson, MP

”Man kan inte vara nog försiktig i valet av sina föräldrar.” Så sa författaren Henrik Pontoppidan. Citatet speglar en orättvis värld!

Idag kan vi tydligt se att valet blir viktigare och viktigare i Sverige. Vi kan se att föräldrarnas bakgrund i allt högre grad ger utslag skolan.

Vi måste förstå att när arbetslösas ersättning sänks och ofta är långt under existensminimum så påverkar detta barnen minst lika mycket. Att den stress och oro som utförsäkringarna leder till påverkar barnen i samma omfattning som vuxna.

Barnen borde ha haft mer förstånd när de gjorde sitt val.

När skolan börjar efter loven och barnen ska berätta om sitt lov berättar vissa om fantastiska och dyra äventyr medan andra barn får en klump i magen efter som de inte har något att berätta! Många skolor har därför slutat att diskutera loven på lektionstid.

Men det löser egentligen inte problemet.

Detta är en av de anledningar varför jag som miljöpartist blir så glad över det engagemang det finns bakom påskuppropet.

Tomas Fransson, MP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons