Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När får vi svar om Hospice?

Annons

Att enbart skriva olika former av populistiska insändare utvecklar inte vården skriver landstingsrådet Hannah-Karin Linck i GD 13/4.

Är det populistiskt att kräva besked från majoriteten vad ni vill med hospicefrågan? Tycker inte Hannah-Karin att denna fråga är relevant? Är det populistiskt att låta svårt sjuka patienter och anhöriga få veta om landstinget är berett att bygga upp en verksamhet där man kan får hjälp med att leva ett så aktivt liv som möjligt ända till livets slut, väl medveten om att döden är nära och att de anhöriga uppmuntras att vara delaktiga i vården?

Jag har nu ställt samma fråga om och om igen och Hannah-Karin svarar mig, patienter, anhöriga och läsare att man diskuterar och utreder frågan. Men om man vill starta upp något eller inte får vi inte veta, inte heller vilka olika alternativ och vilka eventuella lösningar man diskuterar får vi besked om.

Under valrörelsen pratade alla partier om behovet av ett hospice. Nu är frågan om den röd-gröna majoriteten är redo att genomföra detta – än har vi inte sett något som tyder på det.

Vi i Samverkan Gävleborg står för våra vallöften och är beredda att driva på och delta i en satsning för att ett hospice ska bli en verklighet. I början på året begärde vi i en särskild debatt i frågan för att belysa den och här har vi fått svar. Debatten blir i oktober! Varför ska vi behöva vänta nästan ett helt år på detta? Vad är det som är så svårt?

För mig som folkpartist är valfrihet viktigt. Det är viktigt att själv få välja den vårdform som passar mig bäst och vem som ska utföra den. Och jag vill själv kunna välja om jag vill vårdas i livets slut på sjukhuset, i hemmet eller på hospice.

Carina Östansjö

Oppositionsråd,

landstinget, FP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons