Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till kvinnobadtider

Ansökan om särskilda badtider för kvinnor handlar inte enbart om några timmar i ett badhus, skriver Sverigedemokraterna

Annons

I dagarna har vi kunnat läsa om att Islamska kulturföreningen och Mandeiska vänskapsföreningen ansöker hos Sandvikens kommun om att införa könssegregerade badtider. Detta är något som vi i Sverigedemokraterna vänder oss helt emot.

I Sverige har vi kommit långt vad det gäller jämställdhet mellan könen och detta är givetvis något som vi ska vara mycket stolta över. I och med detta måste vi också vara beredda att försvara jämställdheten när krav om inskränkning dyker upp.

Återkommande är dessa önskemål om ojämställda särlösningar från religiösa grupper som fortsatt vill fasthålla ett förlegat sätt att se på kvinnor, män och individens rättigheter. Således handlar detta inte enbart om några timmar i ett badhus, utan om en mycket mer jämställdhetspolitisk problematik.

Runt om i landet finns det idag stora problem med flickor och pojkar som blir bortgifta mot sina viljor. Välkänt är också hur kvinnor inte tillåts lämna sina hem utan manlig eskort, hur de inte får visa sina ansikten, hur män vägrar att skaka hand med kvinnor och hur pojkar och flickor blir könsstympade samt kvinnor som blir dödade genom någonting som kommit att kallas för "hedersmord".

Det är en förenklad och skamlig ursäkt när man hävdar det vore bra om dessa kvinnor får komma från hemmet en stund. För dessa kvinnor hade det snarare varit bra om samhället istället satte ner foten och slutade att legitimera det patriarkala system som dessa grupper har. Genom att inte vara tydlig i detta gör man dessa kvinnor och framför allt framtida generationer en enorm björntjänst.

Vi från Sverigedemokraterna hoppas att majoriteten i Sandvikens kommun inser detta och i jämställdhetens namn nu slår ett slag för det sekulära och jämställda samhället genom att säga nej till ovan nämnda föreningars ansökan.

Per Kihlgren

Sverigedemokraterna Sandviken

Richard Carlsson

Sverigedemokraterna Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons