Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till LOV i Hofors

Annons

Det är märkligt att vi som socialdemokrater måste ta till privatisering för att få en bra och effektiv hemtjänst, skriver S-seniorer i Hofors

Om LOV, Lagen om valfrihet, ska införas i Hofors måste det vara helt klart att både kommunen och brukarna tjänar på införandet.

Vi bör konstatera att verksamheten blir effektivare och håller en fortsatt hög kvalité. Verklig valfrihet för brukaren är inte, att få välja utförare utan att kunna påverka vad man vill ha utfört och att organisationen är lyhörd då brukaren inte är nöjd.

I dag behärskar vi den kommunala verksamheten och det är märkligt att vi som socialdemokrater måste ta till privatisering för att få en bra och effektiv hemtjänst. Innan beslut om LOV fattas bör den nuvarande verksamheten styras upp med hjälp av utredningen och anpassas så att det tydligt framgår varför verksamheten ska läggas på nivån 380 kronor per verksamhetstimme.

Innevarande år bör därför tas tillvara så att kommunen får en realistisk bild av innehåll, kvalité och timpris. Det angivna priset idag kan endast bedömas såsom en prognos som hänvisar till en del andra kommuner i samma storlek.

Det är också viktigt att låta personalen få tid att lära sig det nya som nu kommer att ske i verksamheten. Kunderna eller brukarna behöver också tid att förstå och vänja sig vid att det blir en del nya rutiner.

Vidare kan biståndshandläggningen beträffande erforderliga resurser och kostnader närmare studeras och utvecklas.

Seniorerna i SAP Hofors anser därför att vi för närvarande inte ska fatta beslut om införande av LOV utan avvakta tills vi vet att föreslaget timpris är realistiskt och att vår egen verksamhet fungerar.

Eva-Lise Berglund
Lilian Persson
Lars Westin
Kjell Höglin
Hans Forsberg
Torbjörn Söderström
Maine Westin
Sylvia Abrahamsson
S-seniorer, Hofors

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons