Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det mer debatt på webben

Annons

Intresset för att skriva debattartiklar till Gefle Dagblad har ökat lavinartat det senaste året. Det är vi jätteglada över!

Lokala skribenter – politiker, likväl som vanligt folk – debatterar lokala frågor. Till exempel trafikavstängningen i Gävle, högskolans utveckling, idrotten och skolorna som organiseras om i flera av våra kommuner.

Våra läsare i Gästrikland och Norduppland vill förstås också skriva artiklar om de stora riksfrågorna och internationella frågor. Klimat- och energipolitiken, flyktingmottagandet, vinster i välfärden, kvinnors situation i världen, med mera.

Vi får in ungefär fem gånger så många debattartiklar som vi har plats att publicera. Samtidigt ser vi också, lika glädjande, att många vill annonsera på sidan 3, vår debattsida.

Det gör dock att utrymmet för debatt minskar i papperstidningen, och många får vänta på att få in sina repliker. Många får inte in sina artiklar alls.

Därför öppnar vi nu vår webbsida gd.se/ledare/debatt för artiklar som inte får plats i papperstidningen.

Vår förhoppning är att betydligt fler artiklar som kommer in till oss kan nå GD:s läsare och att de kan publiceras mycket tidigare än hittills. I papperstidningen väljer vi ut artiklar som inte är för långa. Max 3 000 tecken får de vara.

Första webbdebattartikeln ligger redan ute. Det är en replik från Göran Fransson, docent vid Högskolan i Gävle, i den pågående debatten om högskolan mot riksdagsledamöterna från Gävleborg, Lars Beckman och Hans Backman.

Välkommen att skicka in dina artiklar till debatt@gd.se!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons