Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oärlig moderatretorik

Miljöpartiet i landstinget angriper Moderaterna och Sjukvårdspartiet

Annons

Moderaten Patrik Stenvard och Sjukvårdspartiets Stig Zettlin har gett den politiska oärligheten ett regionalt ansikte. Inte nog med att de upprepade gånger ger sken av att landstingets ekonomi befinner sig i fritt fall och att inget skulle göras åt detta så menar de att politiska mål saknas för landstinget.

Om vi inte visste bättre skulle man kunna tro att dessa herrar sover på landstingsstyrelsens möten. Måldokumentet ”Goda utsikter för ett livskraftigt Gävleborg” togs för inte alltför länge sedan av fulllmäktige. Dokument processades fram i landstingsstyrelsen under workshopslikande former av samtliga partier. Att sedan varken Zettlin eller Stenvard vågade ställa sig bakom det i slutändan utan i stället fegade ur får stå för dem.

Måldokumentet är tydligt kopplat till indikatorer för att göra det mätbart, ett arbete som redovisats vid flera sammanträden i landstingsstyrelsen.

Det har också upprepade gånger redovisats vilka åtgärder som pågår för att få kontroll på den negativa utvecklingen i två av landstingets divisioner genom ett organisationsöversynsarbete som syftar till att arbeta mer strukturerat genom en tydlighet i ansvar, roller och ökad samverkan.

Produktionen måste ständigt effektiviseras och sjukvårdsproduktionen anpassas till ett ojämnt patientinflöd.

Vi är övertygade om att våra kompetenta tjänstemäns arbete kommer att ge goda resultat inte bara för patienterna utan även ekonomiskt.

Nej, Moderaterna och Sjukvårdspartiet får nog hyfsa sin retorik om de inte ska tappa alla trovärdighet, en närmare granskning tål den inte.

Marcus Häggström

Maria Aspers

Miljöpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons