Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro för närståendepenningen

Annons

Vilka vanliga arbetare har råd att vara utan lön för att vara hemma och vårda en närstående? frågar Mikael Rusthoi, S, Gävle

Återigen har borgarna försvårat för svårt sjuka människor och deras anhöriga. Frågan till de borgerliga riksdagsledamöterna är: Hur det kan vara en besparing att närståendepenningen endast kan beviljas vid vård av anhörig i livets slutskede?

Närståendepenningen var från början tänkt att gå till nära anhörig som vårdar svårt sjuk anhörig hemma. Men nej, sakkunniga argument biter inte i det nya kalla Sverige.

Om både sakkunnig läkare och annan sakkunnig personal intygar att patienten tillfrisknar snabbast vid vård av anhörig i hemmet – och om både sakkunnig läkare och annan sakkunnig personal intygar att annars är det fara för patientens liv – då vill den borgerliga regeringen att man ska klara sig själv eller vara inskriven på sjukhusavdelning, svart eller vitt.

Därmed ökar man lidandet för svårt sjuka människor ytterligare. Vem blir friskare av sådan politik?

Man stjälper över kostnaderna dels till landstingen som redan har hård belastning på sina sjukhusavdelningar och till den enskilde individen som får ta tjänstledigt utan betalning.

Vilka vanliga arbetare har råd att vara utan lön för att vara hemma och vårda en närstående i en längre period?

Detta skapar bara en psykisk oro för alla parter, den sjuke oroas av att vara till ekonomisk belastning och den som skall vårda får en oro kring sin ekonomiska situation, vilket inte gynnar tillfrisknandet.

Den borgerliga regeringens hårdförda politik mot svaga grupper är en katastrof!

En politik som sätter skattesänkningar för de redan gynnade före medmänsklighet.

Mikael Rusthoi

Socialdemokraterna i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons