Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personangrepp dålig debattmetod

Carl-Ewert Ohlsson, C, svarar på en debattartikel från Patrik Stenvard, M, om dagkirurgin i Sandiken.

Annons

Debatt kan föras på flera sätt. Konkret och med innehåll – eller på Patrik Stenvards sätt. Det är fullständigt klart – dagkirurgin fungerar bra i Sandviken. Nu finns det dock betydligt högre ambitioner hos personalen, dess ledning, den politiska majoriteten än att låta det som är vara den framtida målsättningen.

Fakta idag är att ingreppen graderas i 1, 2, 3 samt 4:or. Efter hur avancerade de är.

1:or och 2:or hanteras i Sandviken förutom det som gäller barn upp till och med tre års ålder samt det som utförs inom öron, näsa, hals. Nu är målsättningen att ett antal ettor ska kunna åtgärdas på mottagning/hälso-central istället. Liksom att allt fler ingrepp ska kunna göras dagkirurgiskt, exempelvis bröstcancer-operationer.

På grund av detta och mycket, mycket mera så fordras en närhet till akutsjukhusets resurser. En mängd anledningar som såväl undertecknad som Stenvard skulle kunna lista ned.

Istället väljer hans insändarskribent att koncentrera sig på avsaknaden av personalmedverkan i underlaget. Hur den har varit riggad har redovisats kontinuerligt i landstingsstyrelsen där också insändarkvintetten har sina säten. Personalen har varit väldigt knutna till förändringsarbetet sedan månadsskiftet mars/april. Processen kan ses som ett föredöme hur ett utvecklingsarbete bör ske.

Avslutningsvis; personangrepp är ett uttryck som borde mana till insikt och eftertanke till hur moderaternas skribent tecknade ned sitt första frontangrepp. Lika tomt och innehållslöst då som nu. Annars blir det lika innehållslöst som att söka få en balans i budgeten med 90 påhittade miljoner från AFA försäkringen! Jag bjuder gärna upp er i debatt på fullmäktige i februari. Då måste ni ladda med mycket mer än lösplugg.

Carl-Ewert Ohlsson

Årsunda, C

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons