Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker, gå till A-kassan!

Anders Persson gillar länets C-riksdagsman Anders W Jonssons debattartikel i GD den 4/1 om att minska dagens riksdagspensioner men tycker att man kan gå ännu längre

Annons

Anders W Jonssons förslag om att slopa dagens inkomstgaranti för avsuttna politiker är det bästa förslag som någon politiker kommit med på många år.

Det kan inte vara skäligt att politiker som inte blir omvalda skall erhålla livslön från stat och kommun.

Anders W Jonsson anser att det skulle vara tillräckligt med max två årslöner. Han verkar vara trovärdig i sitt resonemang vilket jag ger honom en eloge för.

Men, varför ska en två års regel gälla? Varför kan inte politiker inordna sig under samma system som andra löntagare?

För dem gäller att vara med i A-kassan och få maximalt 450 dagars ersättning till max 80 procent av lönen, därefter får de gå till socialkontoret. Detta har ju riksdagen bestämt som ett skäligt system, så varför ska inte riksdagsparlamentarikerna inlemmas i samma system! Först då anser jag att vi erhållit en arbetslinje värd namnet, som moderaterna driver.

Om Centern menar allvar med förslaget vore det på sin plats att de skriver in det i sitt partiprogram och driver det stenhårt på alla fronter både inom och utom alliansen, då kan jag tänka mig att lägga min röst på Centerpartiet.

Om vi inte får en förändring med politikernas gräddfil så kommer föraktet mot dem att tillta. Ordspråket säger ju att vi måste leva som vi lär.

Anders Persson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons