Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstfiske i grumliga vatten

Carl-Ewert Ohlsson, C, svarar på debattinlägget "Vi arbetar för ett levande Sandviken" som publicerades i GD den 30 december.

Annons

Återigen ett mycket innehållslös insändare kring den dagkirurgiska verksamheten. Hans Olsson & Co har återigen helt förbisett den utveckling som skett – och som sker. Det finns minst tio olika anledningar till den kommande satsning som görs på dagkirurgin. Olsson har ensidigt koncentrerat sig på att personalen inte varit delaktig. Jag påstår att så varit fallet i en öppen process sedan i april månad.

Hans Olsson påstår att det finns en rädsla från personalens sida att uttala sig, stå för sina åsikter när det finns deltagande chef. Ett påstående jag givetvis tar till mig då han själv, förutom sitt arvoderade uppdrag som oppositionsråd i Sandviken, arbetar som ambulanssköterska i Landstinget Gävleborg. Erbjuder landstinget så dålig arbetsmiljö så måste det finnas stora utmaningar. För egen del kommer jag ta initiativ till att inbjuda Olsson till sammankomst med landstingsstyrelsens utskott för finans- och personalfrågor. Så att han på ett lugnt, sansat och konstruktivt sätt får relatera till sina negativa upplevelser från sin egen anställning.

För ett antal år sedan försvann avdelning 73 – geriatrisk rehabiliteringsavdelning – från Sandvikens sjukhus. Utan saklig grund och utan dialog med personalen! Då med Hans Olsson i majoritetsställning (men då med annan partibeteckning). Något som Hans Olssons spökskrivare inte känner till? Nuvarande majoritet har tagit steget till att på olika sätt söka få dialogen med våra anställda. För långa och hållbara beslut.

Dagens majoritet har ett tydligt fokus; patienten i centrum. Insändartrojkan har ett helt annat; arbetsmarknadspolitiska skäl! Förutom det vanliga, röstfiske i grumligt vatten.

För egen del har jag sedan månader tillbaka en liggande motion där jag kräver en analys och utredning på hur de stora tomställda lokalerna på Sandvikens sjukhus kan nyttjas på ett ändamålsenligt sätt. Jag har tydliga, konkreta förslag att ta ställning till. Ingen av dem är kompensatoriska! Hans Olssons förslag är som i de allra flesta fall – skrivna i snön i samband med tövädret. Eller förmodligen – det finns inga!

Carl-Ewert Ohlsson

Årsunda

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons