Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänk skatten i Hofors!

Hofors Kommun i år 2012 går med plus 13,5 miljoner kronor, vilket gör att vi har råd att sänka skatten för Hofors- och Torsåkersborna, skriver FP.

Annons

Folkpartiet vill ha en skattesänkning med 10 öre i Hofors 2013. Det är viktigt för att inleda vägen mot ett mindre betungande skattetryck för Hofors- och Torsåkersborna.

Det är kommuninnevånarnas pengar vi politiker är valda för att sköta på bästa sätt och en viktig princip är att vi inte tar ut mer i skatt än nödvändigt. Detta är viktigt att komma ihåg då alltför många politiker har en tendens att alltför lätt att göra av med andras – i det här fallet de skattebetalande Hofors och Torsåkerbornas – pengar.

Vi i Folkpartiet vill ge både barn – och utbildningsnämnden och socialnämnden utökade budgetar för nästa år. Vi vill satsa 2,3 miljoner kronor extra på grundskola och fritidshem så att dessa verksamheter ges förutsättningar att hålla en hög kvalitet.

Skattesänkningar har vi ändå råd med i Hofors kommun eftersom vi fått vinstutbetalning från Hofors Energi AB. Vi har också fått återbetalning av tidigare inbetalda försäkringspremier.

Detta gör att Hofors Kommun i år 2012 går med plus 13,5 miljoner kronor.

Vi i Folkpartiet har andra sätt än skattehöjningar för att hålla nere på kommunens kostnader.

Detta kommer inte innebära att vi kommer att göra avkall på målsättningen att bibehålla en god välfärd med en hög kvalitet inom förskola, skola och äldreomsorg här i Hofors och Torsåker.

Arne Evertsson

Bojan Petrovic

Hans Backman

Folkpartiet i Hofors och Torsåker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons