Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska pensionärerna betala arbetslinjen?

Jag har betalat skatt och en del av skatten sattes av för min framtida pension, skriver Anders Persson i en ­replik till Tomas Tobé, M.

Annons

Riksdagsledamoten Tomas Tobé med flera moderater skriver i GD den 26/1 att pension inte är uppskjuten lön.

Sådana uttalanden gör mig förbannad och samtidigt irriterad. Jag har förvärvsarbetat inom den privata sektorn i 42 år innan jag tog pension. Under den tiden betalade jag skatt och en del av skatten sattes av för min framtida pension, allt enligt den information jag erhöll från Skatteverket. Dessa pengar fonderades i så kallade AP-fonder som skulle generera min framtida trygga pension.

När jag läser vad moderaten Tobé skriver kan man inte bli annat än förbannad. Han anser att som pensionär ska man stå med kepsen i handen och buga och vara tacksam för att staten delar ut en allmosa till oss pensionärer varje månad.

För att säkerställa en tydlig och väl fungerande arbetslinje så ska pensionärerna betala högre skatter än en förvärvsarbetande. Själv betalar jag cirka 25 000 kronor per år mer i skatt som pensionär än jag skulle göra som förvärvsarbetande.

Det tycks vara så att pensionärerna ska betala arbetslinjen, som dessutom inte haft någon effekt på arbetslösheten. Hur länge skall Moderaterna lura oss vanliga medborgare innan vi sätter stopp?

Jag anser att Tobé med flera ska städa under Moderaternas dörrmatta och skapa en arbetslinje som gäller alla. Detta innebär att de gräddfiler som riksdagsledamöterna har borde stävjas, till exempel livslön för politiker efter avslutad mandatperiod.

Kan det vara rimligt att vi pensionärer också ska finansiera detta? Därför föreslår jag att Tobé tar tag i denna fråga tillsammans med Anders W Jonsson från Centerpartiet och driver igenom förslaget att A-kassan ska gälla även för avdankade politiker.

Pensionärer, sätt igång att protestera mot diskrimineringen. Det duger inte att vi skall bära hela ansvaret för den förda politiken. Gör något!

Vi har i dag åtta partier representerade i riksdagen. Hur många av dessa står på pensionärernas sida? Som jag förstår det är det bara ett parti och det är de så kallade vågmästarna.

Anders Persson

Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons