Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolröra i Hofors

Omorganiseringen av skolan i Hofors gör att föräldrar i Torsåker flyttar sina barn till skolor i Gävle och Sandviken, skriver Centerpartiet.

Annons

Trots vilda protester beslutades det om att flytta årskurs 6 till Petreskolan 2010. Den styrande majoriteten ville vare sig då eller nu lyssna på opinionen, föräldrarna, barnen.

I stället har detta ödesdigra beslut lett till en massflykt då barnen på Solberga skola i Torsåker efter årskurs 5 nu flyttar sin skolgång till främst Gävle, men även Sandviken.

Kommunen förlorar miljonbelopp då skolpengen följer med varje barn. Pengar som skulle kunna användas till att utveckla skolan i Hofors kommun.

Missnöjet grundlades redan 2009 då Bodås skola så abrupt stängdes, trots vilda protester. Året efter var det dags igen, nu skulle årskurs 6 flyttas i den ”Den nya skolans” anda.

Vilda protester igen, men inget hjälpte. Trots att man redan då visste att den kommande nya skollagen och lärarutbildningen var på gång och den talade emot detta.

Den nya skollagen som infördes 2011 har en traditionell stadieindelning; 1-3, 4-6 och 7-9. De nationella proven har flyttat från årskurs 5 till årskurs 6 och betyg ges första gången i årskurs 6.

Vi i Centerpartiet värnar om våra barns skolmiljö och utbildning och vill flytta årskurs 6 åter till Solberga skola.

Helena Wikström

Hans Larsson

Centerpartiet

Hofors

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons